Kodin laattavalinnat ovat pitkäaikainen investointi

Onko edessäsi kylpyhuoneremontti, ja uusien laattojen valitseminen? Päätöksen tekeminen voi olla haastavaa, sillä vaihtoehtoja väreissä, muodoissa ja kokovaihtoehdoissa on lukemattomia. Valinta kannattaa kuitenkin tehdä huolella, sillä kyseessä on yleensä pitkäaikainen investointi.

Mistä sitten lähteä liikenteeseen? Ensiksi on hyvä aloittaa kartoittamalla budjetti ja remontin laajuus. Remontoidaanko pelkästään yläkerran kylpyhuone, vai olisiko järkevää uusia samalla myös alakerran wc ja kodinhoitohuone? Kaipaisiko myös keittiön välitilalaatoitus uutta ilmettä?

Laattavalinnoilla on merkittävä vaikutus tilan vaikutelmaan, ja seuraavat nyrkkisäännöt on hyvä pitää mielessä. Tummat sävyt luovat tunnelmaa, mutta samalla myös pienentävät tilaa. Vaaleat sävyt taas avartavat ja lisäävät tilantuntua. Myös sillä on väliä, miten päin laatat asettaa; vaakatasossa olevat laatat madaltavat ja leventävät tilaa, ja päinvastoin taas pystyasentoiset luovat korkeamman ja kapeamman vaikutelman. Pienissä tiloissa kannattaa välttää liian hallitsevia sävyjä tai kuvioita. Yhden seinän tehostus riittää näyttäväänkin lopputulokseen ja toimii erinomaisena huomion kiinnittäjänä tilassa.

Valintojen tekeminen on hyvä aloittaa pohtimalla, minkälaisen yleisilmeen haluat kylpyhuoneeseen niin että se on harmoniassa kodin muun tyylin ja sisustuksen kanssa. Haluatko modernia, boheemia vai perinteistä ilmettä? Haluatko jotain erikoista ja rohkeaa, vai sittenkin varman valinnan, joka ei mene pois muodista? Pohdintaan kannattaa käyttää aikaa, ja hakea inspiraatiota esimerkiksi etsimällä netistä tai sisustuslehdistä erilaisia laatoitusideoita.

Tämän vuoden kylpyhuonetrendeissä toistuvat kolme pääteemaa. Nämä poikkeavat toisistaan värimaailman, materiaalien ja sisustuksen osalta.

Industrial-henkinen, teollinen kylpyhuonetrendi on ollut suosiossa jo pidemmän aikaa. Nyt kontrastit ovat kuitenkin pehmentyneet, eivätkä ole yhtä jyrkkiä kuin aikaisempina vuosina. Värimaailma koostuu edelleen beigen, mustan ja harmaan sävyistä, mutta nyt rinnalla nähdään tehosteena myös hillittyjä sinisen, vihreän ja turkoosin sävyjä. Materiaaleina korostuvat esimerkiksi betoni, marmori ja metalli. Muodot ja graafiset yksityiskohdat ovat melkeinpä tärkeämpiä kuin itse värit. Tässä tyylisuuntauksessa on asennetta ja tyyliä, ja se sopii erinomaisesti urbaanista elämäntavasta pitävälle. Tämä trendi sopii sinulle täydellisesti, jos haet ylellistä hotellitunnelmaa maskuliinisella, elegantilla asenteella.

Toinen suosittu tyylisuuntaus tänä vuonna on taas aivan päinvastainen, ja sopii sinulle paremmin jos haet pehmeäämpää ja rauhallisempaa tunnelmaa. Tämän seesteisen trendin värimaailma koostuu useista valkean, beigen ja ruskean lämpimistä sävyistä. Värit eivät juurikaan erotu tai valloita, vaan yhdistyvät keskenään sävy sävyyn luoden yhdessä täydellisen, harmonisen kokonaisuuden. Pehmeys näkyy tässä tyylisuunnassa värien lisäksi myös pyöreissä muodoissa ja lämpimässä valaistuksessa. Materiaaleissa korostuvat esimerkiksi korkeakiilto, marmori, puu ja metalliset yksityiskohdat. Laattavalinnat ovat neutraaleja huomaamattomilla saumoilla.

Kolmas vahvasti korostuva tyylisuuntaus on puolestaan vihreä trendi, joka edustaa ekologisuutta, kierrätystä ja kestävää kehitystä. Värimaailmaan kuuluu nimensä mukaisesti kaikki luonnon vihreät sävyt yhdistettyinä ruskeaan, harmaaseen, beigeen ja valkoiseen pohjasävyyn. Tunnelma on spa-henkinen, raikas ja rentouttava.

Jos valinnan tekeminen menee liian vaikeaksi ja mielesi muuttuu aina seuraavan idean tullessa, on paras valita neutraalit, selkeälinjaiset ja ajattomat laatat, joihin et kyllästy, ja jotka säilyttävät tyylikkyytensä vaihtuvista trendeistä huolimatta. Yksi hyvä vaihtoehto on valita samat laatat koko asuntoon, mikä luo yhtenäisen ja tyylikkään ilmeen koko kotiin. Aina voit tietenkin myös kääntyä suunnittelijan puoleen ja antaa ammattilaisen opastaa sinua valintojen tekemisessä. Meidän kauttamme saat varattua ilmaisen suunnitteluajan, jossa asiantuntija käy kanssasi läpi erilaisia vaihtoehtoja ja tekee sinulle tarpeisiisi sopivan suunnitelman.

Scroll to Top

    Ota yhtettä

    Ota yhteyttä alla olevalla lomakkeella